Supersized Kingsday Report

Supersized Kingsday!

Koningsdag 2019 vier ik op Supersized Kingday. Al vrij vroeg ben ik aanwezig (13u), om te genieten van dit festival. En dat genieten heb ik zeker gedaan! Als ik van de parkeerplaats naar het festival loop valt het me op, aan de auto’s, dat er veel Belgen en Duitsers zijn. Koningsdag of niet, voor hun is het natuurlijk ook gewoon weekend. Ik ben snel binnen en vrienden van mij komen rond 13.30u aan, dus dat geeft mij mooi de gelegenheid om alvast een rondje te lopen en het terrein te verkennen.

3 stages in tenten: Hardcore, Hardstyle & Uptempo en de rest is allemaal buiten, maar ook buiten zijn er veel luifels geplaatst om te kunnen schuilen voor de regel. Dit was met regelmaat ook wel even nodig, gelukkig waren de regenbuitjes elke keer van korte duur en kon dat de pret niet drukken. De stages zien er allemaal erg tof uit en het Oer-Hollandse gevoel is er zeker goed in verwerkt.

Als mijn vrienden er zijn besluiten we bij de hardstyle stage een kijkje te nemen en genieten we van de set van Bass Modulators en daarna van Wildstylez. Jammer dat op de momenten dat het regent, de tent helemaal vol stroomt met mensen en je nog maar weinig ruimte heb om te bewegen.

Na Wildstylez is het gelukkig weer opgehouden met regenen en nemen we een kijkje bij de Inzanity stage, waar op dat moment Ruthless draait. Als we iets meer vooraan staan bij de stage zien we ineens ‘Captain Morgan’ lopen, een goed moment om even met hem op de foto te gaan! Wie weet maken we wel kans op die gratis tickets voor Decibel, “niet geschoten, is altijd mis!”

Na een korte pauze en de voeten weer even rust te hebben gegeven, haasten we ons gauw naar D-Block & S-te-Fan! Wat zetten zij een heerlijke set neer, met eigen klassiekers en tegen het eind van de set ‘natuurlijk Darkest Hour! Geweldig nummer!

Hierna draait Brennan Heart, hiervoor blijf ik nog even hangen en zoek ik andere vrienden op, want de rest van mijn vrienden gaat even bij andere stage kijken.

Na Brennan Heart zoek ik mijn vrienden weer op. Als ik ze heb gevonden, willen ze bij Sefa gaan kijken. Daar aangekomen staat het al aardig vol, vol goede moed lopen we toch de tent in. Als we daar eenmaal een plekje hebben gevonden, besluiten een vriendin en ik toch naar buiten te gaan. Er is binnen echt 0 ruimte om te bewegen. Als we buiten staan en even om ons heen kijken, zien we dat het zelfs buiten rijen dik staat om de set van Sefa te kunnen meemaken.

Samen met vriendin besluiten we even bij Inzanity te kijken waar op dat moment Frequencerz draaien! Even heerlijk stampen en hierna draait ZazaFront. Even lachen, gieren, brullen en van links naar rechts springen tijdens deze set! Dit hadden we even nodig na het claustrofobische avontuur in de tent bij Sefa…

Hierna zijn er niet echt artiesten meer waar we echt bij willen gaan kijken, dus blijven we nog even bij de Extra Raw en daarna de Raw hangen, om 22.30 vinden we het wel genoeg en ik wil graag voor de drukte van het einde bij de auto zijn. (Achteraf maar goed ook toen ik nog wat fimpjes op FB voorbij zag komen, van drukte bij de kluisjes!!) Ik vraag me af of dat ook niet een ontzettend file heeft opgeleverd bij de fuik die was opgezet, vlak na de parkeerplaats, voor alcoholcontrole.

Het was een heerlijke dag en ondanks de kleine regenbuitjes hebben we het echt nog wel getroffen met het weer, al zeg ik zelf! Er hing een ontspannen, heerlijke sfeer op het festival en ik heb er ontzettend van genoten, tot volgend jaar!

– Nicole