Hard Bass Report

Hard Bass 2019, The Last Formation.. Met een lach en met een traan.

Toen Hardsummer vroeg of ik een report wilde schrijven zei ik meteen JA. Maar waar begin je met zoiets? 1 woord: WAUW wat een onwijs vette editie was dit zeg!

Hard Bass 2017, dit was mijn eerste keer Hard Bass en ik was meteen verkocht, ons nummer 1 indoor feestje toch wel. De sfeer, de stage, de licht/lasershow, het concept met de teams, heel erg jammer dat dit de laatste editie was!

Om 22u kwamen we aan, net op tijd voor de opening. Meteen doorgelopen naar binnen, want we waren toch wel heel erg nieuwsgierig. De stage heeft zich dit jaar wel overtroffen, mijn complimenten naar de organisatie en iedereen die heeft helpen mee bouwen! Alles wat je van Hard Bass verwacht! En aan de stage was duidelijk te zien dat ze nog 1x groots wilde uitpakken.

De teams, de line-up was er eentje om van te kwijlen. Een aantal keer werden we ineens verrast met een gast artiest die ook even een nummertje kwam meedraaien. Mijn favoriete teams waren toch wel team Blue en team Green, maar dat is omdat ik zelf toch iets meer liefhebbers zijn van euphorische hardstyle. Ondanks dat heeft team Red me toch ook wel ontzettend verbaast en hebben we nog even flink staan meestampen, voordat we naar huis gingen.

Van te voren heb ik me wel echt eventjes afgevraagd hoe ze team Heroes of Hard Bass in 3 kwartier zouden proppen, dit was een aangename verrassing en artiest na artiest deed even zijn ding en knalde een hoop energie de zaal in! Een goede sfeer hing er sowieso wel in de zaal. Mensen genoten zichtbaar en regelmatig had ik weer even een gezellig praatje met iemand. Het incident met de pepperspray hebben wij niet veel van meegekregen, alleen een vriendin die er in de buurt stond had een appje gestuurd en gewaarschuwd. Heel triest dat zo’n incident gebeurd!

Wij waren met een aantal vrienden voor wie dit de eerste keer was. Tegen hun had ik al flink opgeschept over hoe vet dit feestje is en dat ze niet teleurgesteld zouden zijn.. Deze verwachtingen werden ook voor hun helemaal waar gemaakt, ze waren ook erg onder de indruk en hebben genoten.

Al met al weer een Hard Bass om nooit meer te vergeten! Nogmaals erg jammer dat dit de laatste editie was. Hard Bass, met een lach en een traan.. Wat hebben we onwijs van je genoten!

Dit festival report is geschreven door – Nicole