Culemborg krijgt megaclub met vliegende dj’s

Culemborg krijgt de meest geavanceerde evenementenlocatie van Nederland. Op de plek waar nu het Event Center Culemborg (ECC) staat, moet nog eind dit jaar een splinternieuw pand zijn verrezen waar 2800 dance-liefhebbers in een hightech omgeving uit hun dak kunnen gaan.

Het nieuwe pand wordt vijftien meter hoog en dat biedt alle ruimte voor technische mogelijkheden. Zwevende podia, vliegende dj’s of dansers, megaschermen; Aan de Beesdseweg in Culemborg kom je straks ogen en oren tekort. Want behalve in stenen wordt ook fors geïnvesteerd in audio, beeld, licht en andere technische voorzieningen. De veeleisende clubbezoeker laat zich niet meer afschepen met een eenvoudig geluidssetje en een simpele tv-monitor, maar wil worden overrompeld door een orgie van geluid, beeld en beleving.

Hardcorescene

Exploitant Wout Cobussen (29) van ECC zegt met de nieuwe voorziening het clubleven in Nederland nieuw leven in te willen blazen. ,,Je moet het zo zien: wij faciliteren met onze voorzieningen de organisatoren van dance-events. En we willen een beetje het verlengstuk zijn van het festivalseizoen, zowel ervoor als erna. Op festivals heb je vaak zes, zeven podia, elk met een eigen stijl en organisatie. Die kunnen buiten het seizoen in Nederland amper ergens terecht, want er zijn geen locaties met al die technische voorzieningen. Wij vullen dat gat op. In de hardcorescene hebben we de afgelopen jaren met onze feesten een heel goede reputatie opgebouwd met zelfs internationale bezoekers. Maar we willen ook met andere stijlen groeien. Daarvoor moet je stappen maken. En dat kan niet meer in dit gebouw. Dat stamt uit 1955 en was ooit een drukkerij; daarna is het meerdere keren verbouwd. Op 25 januari hebben we onze laatste showcase en per 1 februari sluiten we. In maart wordt het pand grotendeels afgebroken. Alleen het achterste deel van de keuken blijft staan. We mikken erop dat we nog voor kerst ons eerste evenement in de nieuwe locatie hebben.’’

Publiekstrekkers

Sinds Cobussen op 1 januari 2015 het huurcontract tekende, gaat het crescendo aan de Beesdseweg. Niet alleen de dance-events lopen goed, ook de diner shows – een spectaculaire voorstelling tijdens een uitvoerige maaltijd – zijn publiekstrekkers van jewelste. En, niet onbelangrijk, er is geen gezeur meer. Daarmee breekt de jonge ondernemer met het negatieve imago dat het afgelopen decennium aan het pand kleefde. Toen was er ook een uitgaanscentrum dat meerdere exploitanten kende en achtereenvolgens namen had als HappyDayzz, Cristal Venue en XXL, maar waar het nooit lang goed mee ging. Ook pandeigenaar Floris van Drenth, al een leven lang actief in de houtindustrie, heeft vertrouwen in zijn nieuwe pachter en investeert vrolijk mee. Cobussen wil over een maand meer plannen presenteren en komt dan ook met de nieuwe naam van de locatie.

Bron AD.nl

De Grand Opening in 2016 na de 1ste grondige renovatie – bron youtube